2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Engedély nélküli fegyvert találtak az autójábanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-03 11:45:39
A balmazújvárosi rendõrök lõfegyverrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a 29 éves gyanúsítottal szemben.

A Balmazújvárosi Rendõrkapitányság nyomozást folytatott F. Árpáddal szemben lõfegyverrel, vagy lõszerrel való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2014. augusztus 7-én délután fél hatkor egy Balmazújváros külterületén lévõ dûlõúton a járõrök megállítottak egy Opel típusú személygépkocsit és igazoltatták a sofõrt. A rendõrök az intézkedés során a kézifék mellett megláttak egy fegyvert, amelyrõl a 29 éves gépjármûvezetõ elmondta, hogy az õ tulajdona, azonban annak tartásához engedéllyel nem rendelkezik. A gépjármû átkutatása során a fegyvert az egyenruhások lefoglalták, más jogsértõ eszközt nem találtak. F. Árpádot elfogták és bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elõállították a Balmazújvárosi Rendõrkapitányságra.

A kirendelt igazságügyi fegyverszakértõ megállapította, hogy a lefoglalt légpuska lõfegyvernek minõsül, ezért F. Árpádot lõfegyverrel való visszaélés elkövetésének gyanúja miatt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelttel szemben folytatott nyomozást a Balmazújvárosi Rendõrkapitányság 2015. január 26-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!