2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Médiatanács: idén 300 millió forintos támogatás rádiós hírmûsorokhozForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-13 12:36:42
Négy fordulóban összesen 300 millió forintos támogatást nyújt idén a médiatanács legutóbbi ülésén megszavazott pályázat helyi és körzeti rádiók hír-, szolgáltató vagy tematikus magazinmûsoraira - közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az NMHH jelezte azt is: a Magyar Média Mecenatúra program rádiós mûsorok készítésére kiírt pályázatának idei összegérõl keddi ülésén döntött a médiatanács; hírmûsorokra adásonként legfeljebb 9 ezer forint, magazinmûsorok esetén 45 ezer forint támogatás nyerhetõ el a pályázaton, amelyen 2011 óta közel 400 mûsor médiaszolgáltatója több mint egymilliárd forintot nyert el.

Szintén döntés született arról, hogy a mecenatúraprogram idei rezsipályázatának harmadik fordulójában 15 közösségi televízió és rádió összesen 70,3 millió forintos támogatást kap üzemeltetési és mûködési költségeihez.

A közösségi televíziók közül a csornai székhelyû Rábaközi Televízió, a szegedi TiszapArt Televízió, a mohácsi városi tévé, a kispesti Centrum TV és a szintén budapesti Promontor TV pályázott sikerrel. A közösségi rádiók közül a szlovén nemzetiségûeknek szóló szentgotthárdi Radio Monoster, a budapesti Lánchíd Rádió és a debreceni, nyíregyházi és szegedi Európa Rádió nyert támogatást. A kisközösségi rádiók közül kedvezményezett lett a székesfehérvári, gimnáziumi Táska Rádió, illetve a Fezen Rádió, a Rádió Szarvas, a siófoki Balaton Rádió és a gyöngyösi MaxiRádió - írják.

A testület arról is döntött, hogy - a Magyar Média Mecenatúra program céljaival összhangban - támogatja a Szolnokon június 6-án megrendezendõ Egy a nemzet - A nemzeti összetartozás elnevezésû filmszemléjét a legjobb film fõdíját 800 ezer forinttal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!