2024. március 3. Vasárnap, Kornélia.
 
KASZ: a Tesco újabb 206 dolgozó elbocsátását jelentette beForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-28 10:09:01
A Tesco a korábbi csoportos létszámleépítési bejelentését kiegészítve újabb 206 munkavállaló elbocsátását jelentette be, amirõl szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között. Ezt követõen kezdõdik a kibõvített elbocsátás részleteirõl a technikai egyeztetés - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke az MTI-nek csütörtökön.

Az újabb leépítés a Tesco budaörsi központját, a herceghalmi és a gyáli logisztikai részlegét érinti, a 206 munkavállalóból 150 vezetõ, 19 ügyintézõ és 37 ügyviteli alkalmazott, 44 ember kivételével mindenkinek ajánlanak a cégen belül másik munkalehetõséget, errõl az egyeztetés áprilisig tart - közölte a KASZ elnöke.

Sáling József felidézte, hogy korábban a Tesco 560 fõ csoportos leépítését bejelentette be boltbezárás miatt, az akkori megállapodásban rögzítették az elbocsátás folyamatát, köztük azt, hogy 350 alkalmazottnak cégen belül helyet találnak. Hogy ebben a folyamatban pontosan hány felmondás, kifizetés lesz az azon is múlik, hogy a felajánlott új lehetõséget hányan fogadják el - tette hozzá a szakszervezeti vezetõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!