2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Háromgenerációs lesz a strandForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-30 08:09:54
Hamarosan kibõvített és kicsinosított strandokon pancsolhatunk a megye több településén is, ahol jelentõs fürdõfejlesztések vannak folyamatban.

A berettyóújfalui önkormányzat cége, a strandot üzemeltetõ Herpály-Team Kft. 150 millió forintos EU-s támogatást nyert, amihez a város ugyanennyit tesz hozzá.
– Kiváló vizû gyógyfürdõnk van, nagy (évi 100-200 ezres) látogatottsággal, de igencsak ráfér már a felújítás – mondta el Muraközi István alpolgármester. – Megvalósul az egy méteres vízszinttel rendelkezõ gyógyvizes ülõfürdõ rekonstrukciója, vízforgatót és csempét kap majd.

Eddig hetente ki kellett meszelni, és mivel télen nem szárad kellõen, ezért csak jó idõben lehett használni, most majd egész évben igénybe vehetik a vendégek. Ketté is osztják a medencét, kétféle hõmérsékletû víz lesz benne és egyik fele tetõ alá kerül.

A régi gyermekmedence helyett új épül, szintén vízforgatóval és csempével. Kialakítunk egy aktív élménymedencét is, vízköpõvel és csúszdával, amit valószínûleg elsõsorban a fiatalok fognak használni.

A felújítási érinti a gépészeti rendszert, parkosítanak és sétányt alakítanak ki, így külsejében is megúju, megszépül a strand. Igazi három generációs pihenõhellyé válik.

 

Pályázati segítséggel

Balmazújváros 437 millió forintot kapott pályázat útján és szintén ugyanennyivel járul hozzá egy komplett gyógyfürdõ kialakításához, melyben fedett termál rész és szauna is lesz.
Mindenképpen fejlesztik a püspökladányi strandot, elõreláthatólag októberben döntenek arról a képviselõk, hogy a pályázaton nyert 386 millió forinthoz hozzátesznek-e még hatvanat?

Ha nem, akkor is modernizálnak: új kiülõ medencét és szociális épületet építenek az ehhez szükséges infrastruktúra kialakításával.

Ha kiegészíti a város a fenti összeget, olyan nagyszabású fejlesztésre kerül sor (új, korszerû medencékkel), ami ugrásszerûen növeli a strand színvonalát – tudtuk meg Arnóth Sándor polgármestertõl.

 

Kapcsolódó szolgáltatások

Hajdúdorogon komplex fejlesztési programot kívánnak megvalósítani, amiben azonban a fürdõfejlesztés csak másodlagos.

– Elsõsorban a strandnak és környékének szabadidõs és sporttevékenységhez szükséges jellegét fejlesztjük, a 13 hektáros területet szeretnék szolgáltatással megtölteni – magyarázza Csige Tamás polgármester.

– Több kisebb projekt keretében már nyertünk támogatást focipálya, görkorcsolya és streetball-pálya kialakításához, ezeket a tervek szerint jövõre vehetik használatba a vendégek. Késõbb kerülne majd sor egy úszómedence és egy európai színvonalú gyógyvizes medence kialakítására.
– Két pályázatunk is van, az egyik sikeresen túl az elsõ fordulón – mondta Szoboszlai Zoltán, a nánási strandot mûködtetõ Hajdúnánás Építõ és Szolgáltató Kft. vezetõje. – Felújítjuk és bõvítjük a fedett részt, épül egy új külsõ gyógymedence és új termálkutat is fúrunk.

Ez a beruházás 490 millió forintba kerül, felét a város adja. A másik pályázat távolabbi megvalósítású, egy elsõ osztályú panzió építésérõl szól.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!