2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Az óvatos optimizmus az autópiac meghatározójaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-05 07:52:57
Címkék: Bihari hírek
A márkakereskedõk bíznak abban, hogy folytatódik a magánvásárlók visszatérése.

A személyautók piaci növekedése februárban az elõrejelzésnek megfelelõ nagyságrendben folytatódott. Idõarányosan a 86 százalékos teljesítmény azt jelenti, hogy az erõsebb tavasz és második félév az elõrejelzés realitását alátámaszthatja.
Új vagy használt?

A márkakereskedõk bíznak abban, hogy folytatódik a magánvásárlók visszatérése és a vállalati gépjármûvek cseréje is tovább folytatódik. Számukra jó hír, hogy a forint gyengülése nem okozott növekedést a Magyarországról történõ kiszállításokban. A direkt magánvásárlók jelenleg inkább a használt autó kínálatból elégítik ki igényeiket, bár valószínûsíthetõ az is, hogy a céges vásárlások egy része (különösen az egyautós céges vásárlások) magánjellegû, csupán az ÁFA visszaigénylés miatt kerül az adott autó céges vásárlási körbe és finanszírozásba. Sajnálatos és senki érdekeit nem szolgálja, hogy az importált használt személyautók átlagéletkora meghaladja a 11 évet, ami az autópark öregedésének folytatódását, a káros anyag kibocsátás növekedését, közlekedés biztonsága csökkenését okozza.
Hitelbõl növekedni

A haszonjármû-piacot továbbra is jelentõsen motiválja a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja, így az a válság elõtti potenciál közelében van, ami pozitív folyamatnak tekinthetõ. A 90 százalék feletti idõarányos teljesülés azt jelenti, hogy a végeredmény az év végére meg is haladhatja az elõrejelzéseket. Az autóbuszpiac kis mérete miatt tud jelentõs havi eltéréseket mutatni, itt az a fontos, hogy éves szinten növekedés legyen. A motorkerékpárok piaca továbbra is gyenge, de végre százalékosan jelentõsebb növekedést mutat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!