2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Több megyére és a fõvárosra másodfokú figyelmeztetést adtak ki viharos szél miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-02 09:47:09
Öt megyére és a fõvárosra másod-, nyolc további megyére elsõfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden viharos szél veszélye miatt.

Az MTI-hez kedden kora délután eljuttatott szöveges figyelmeztetésükben azt írták: az északi megyékben helyenként viharos széllökésekre kell készülni. A késõ esti órákban pedig északnyugat felõl markáns hidegfront érkezik, amelynek hatására az ország északi és középsõ részén akár 65-85 kilométer/órás erõsségû is lehet a szél. A Kisalföld északnyugati tájain, a Dunántúli-középhegység és a fõváros térségében egy-egy 90-100 kilométer/óra körüli széllökés is elõfordulhat. A hidegfront mentén néhol jégdara kíséretében zivatar is kialakulhat – tették hozzá.

A meteorológiai szolgálat Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Pest megyére valamint Budapestre adta ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére elsõfokú figyelmeztetést adtak ki a szél veszélye miatt.

Az elõrejelzés szerint szerdán az egész országban lesz erõs, viharos a szél, a délnyugati és északkeleti területeket leszámítva helyenként 90 kilométer/órásnál is erõsebb széllökésekre kell készülni. Elszórtan lehetnek záporok, néhol jégdarával kísért zivatarok is.

Kedden és szerdán is elõfordulhat hózápor, havazás az Északi-középhegység és a Bakony magasabb részein, de az alacsonyabban fekvõ területeken nem lesz megmaradó hó – írta a meteorológiai szolgálat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!