2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tehetségeket támogatnak, helyi kisugárzássalForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-21 09:07:40
Több, megyénkbeli kötõdésû, illetve tehetségtámogató munkájával Hajdú-Biharhoz is kötõdõ cég is részesült a „Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elnevezésû díjban, melyet szombaton adtak át a fõvárosban.

Az NI Hungary Kft. nemzeti kategóriában, a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium jelölése nyomán részesült a Magyar Tehetségsegítõ Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) által odaítélt elismerésben.

A GE Hungary Kft. – szintén az említett böszörményi gimnázium jelölésére – regionális kategóriában kapta meg a díjat. A START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. – ugyancsak a regionális kategóriában – különdíjban részesült, a vállalatot a Debreceni Egyetem Tehetségtanácsa jelölte.

A díj elnevezése, „genius loci”, az antik kultúrában a település mitikus védelmezõjét jelölte, míg a mai nyelvhasználatban a hely szellemét jelenti. A Matehetsz azt hangsúlyozza a névválasztással, hogy a díjazottak pozitív hatással vannak környezetük szellemiségére, tehetségeket támogató légkörére – derül ki a Matehetsz közleményébõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!