2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Palkovics: egy évvel tovább finanszírozná az állam a doktoranduszképzéstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-26 08:14:25
A tervek szerint egy évvel tovább fizetné az állam a doktoranduszképzést, és a hallgatók több ösztöndíjat is kapnának – mondta Palkovics László, az Emberi Erõforrások Minisztériumának felsõoktatási államtitkára az M1 aktuális csatornának szerda este.

Keresztes Gábor, a Doktoranduszok Országos Szövetségének (DOSZ) elnöke szerdai sajtótájékoztatóján közölte: jelenlegi formájában nem támogatják a felsõoktatási törvény tervezett módosítását. Hozzátette: jelenleg hároméves doktori képzés folyik, ezután két év van a fokozatszerzés elkezdésére, majd plusz két év az eljárás befejezésére.

A tervek szerint ez alakulna át 2+2 évesre, és ennyit finanszírozna az állam – mondta.
Palkovics László az M1 Híradójával közölte: az eddigi három év helyett négy évet finanszíroznának a doktornaduszoknak.

A második év megléte után az ösztöndíj növekedne, de ekkor már magasabb követelmények is vannak, az egyik ilyen hogy a doktorandusz valóban olyan tevékenységet folytasson, hogy abból a formának megfelelõ disszertációt tudjon írni – hangzott el a híradóban.

Az államtitkár hozzátette: a doktoranduszok túlértékelik a visszafizetés veszélyét, ennek feltételrendszerét még kidolgozzák. Az államtitkár szerint nyitottak a további tárgyalásokra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!