2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Folyamatosan gyarapszik a TeSzedd! csapataForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-27 10:12:12
Óráról órára gyarapszik a TeSzedd! csapata; az idei országos szemétgyûjtési akcióra már csaknem 60 ezren jelentkeztek – mondta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság kommunikációs vezetõje pénteken az M1 aktuális csatornán.

Mucsi Csaba közölte: a szervezõk eddig 908 gyûjtõpontot hagytak jóvá. Hozzátette: a TeSzedd! akció célja elsõdlegesen a társadalmi tudatformálás. De az önkéntesek sokat tesznek ezzel közvetlenül is a környezetükért. A TeSzedd! akció nemcsak az ország, hanem az unió legnagyobb szemétgyûjtési akciója is – jegyezte meg a kommunikációs vezetõ.

Célzott korosztály nincs, de a legnagyobb számban iskolások, elsõsorban középiskolások csatlakoznak az akcióhoz. A TeSzedd! közösségépítõ akció, de beleszámít az 50 órás közösségi szolgálatba is, amelyet a középiskolásoknak az érettségi elõtt – a középiskolai tanulmányok négy éve alatt – teljesíteniük kell.

A TeSzedd! akció lebonyolítására a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) kérte fel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságot. Az Emberi Erõforrások Minisztériuma szintén csatlakozott hozzá, és a támogatók között van a közmédia, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) is – mondta Mucsi Csaba.

A kommunikációs vezetõ tájékoztatása szerint országosan évente mintegy 100 ezer köbméternyi illegális hulladék keletkezik. Ezek nagy része veszélyes – például építési, bontási – hulladék, aminek az összegyûjtése nem a TeSzedd! akcióban résztvevõk feladata. Az akcióban fõként a papír, a mûanyag, az üveg hulladékot gyûjtik, az utóbbit nagyon óvatosan – fûzte hozzá.

Tavaly 2200 tonna szemetet gyûjtöttek össze az önkéntesek országszerte a TeSzedd! keretében.

A TeSzedd! akciót már ötödik alkalommal rendezik meg, az idén május 15. és 17. között várják az önkénteseket. Regisztrálni az akció weboldalán, a www.teszedd.hu oldalon lehet május 7-ig.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!