2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Május elsején elindul a strandszezonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-02 12:27:42
Május elsején elindul a strandszezon: elsõként a Dagály és Palatinus Strandfürdõ nyitja meg kapuit a budapesti strandok sorában.

Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt. marketing igazgatója az MTI-nek elmondta: a hat budapesti fürdõnek tavaly több mint félmillió látogatója volt. Hozzátette: ez 10 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, a visszaesés fõ oka a kedvezõtlen nyári idõjárás volt.

A strandszezonra való felkészülés jegyében közel 40 millió forintot fordítottak arra, hogy a fürdõk, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a vendégeket. A strandok területére közel 50 ezer egynyári virágot ültettek ki, a nyári idõszakban 35 hektár zöld területet gondoznak a kertészek – ismertette.

A Csillaghegyi és a Paskál Strandfürdõ május 30-án nyit, a Róma Strandfürdõ május utolsó napján, a Pünkösdfürdõi Strandfürdõ pedig június 6-án.

Czinege Szilvia elmondta, hogy az árak a legtöbb strandon nem változtak, a Paskál és a Palatinus esetében emelkedtek 200 illetve 300 forinttal, a családi kedvezményes jegyek ára változatlan. A tavalyi év tapasztalatai alapján a belépõ ára a Csillaghegyi Strandon az idei szezonban egységesen 900 forint, míg a Paskál Strandon egységesen 1200 forint lesz. Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel csábítják a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, a 20 alkalmas bérletek akár 25 százalékos kedvezményt biztosítanak.

A társaság a kitûnõ bizonyítványt szerzõ általános iskolai tanulóknak az idén is ingyenes strandbelépõvel kedveskedik, melyet a gyerekek a bizonyítvány mellé megkapnak a tanévzáró ünnepségeken. A korábbi programok sikerének köszönhetõen az akciót idén is az összes budapesti kerületre kiterjesztik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Csepeli Városgazda Zrt. bevonásával. Az idei év újdonsága, hogy a gyerekek nemcsak strandbelépõt, hanem a Fõvárosi Nagycirkusz jóvoltából egy cirkuszi belépõt is kapnak. Így várhatóan közel 20 ezer belépõt osztanak ki.

A nyáron újra lesz Strandok Éjszakája is, más programsorozatokkal, egyéb családi és sportrendezvénnyel teszik még színesebbé a strandok életét – mondta a marketing igazgató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!