2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Több mint 800 millió forintot ad a kormány idén a görögkatolikus metropóliánakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-05-17 17:03:49
A rendkívüli kormányzati intézkedések terhére 810 millió forintot különített el a pénteken a Magyar Közlönyben megjelent határozatában a kormány a 2015-ös költségvetésben a Magyar Görögkatolikus Metropólia megalakulásával kapcsolatos infrastruktúra kialakítása érdekében.

Emellett a kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy az emberi erõforrások miniszterének és a nemzetgazdasági miniszternek gondoskodnia kell a 2016-ban szükséges 1,1 milliárd, illetve a 2017-ben szükséges 390 millió forint forrás biztosításáról az adott évi költségvetésben.

A Ferenc pápa által alapított Hajdúdorogi Metropólia megalakulását március 23-án ünnepélyes szentmisén hirdették ki a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban. A március 20-án meghozott pápai döntést hivatalosan Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa jelentette be.

A pápa a magyarországi görögkatolikusoknak alapított – a rangban a római katolikus érsekségnek megfelelõ – Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház központjává a Hajdúdorogi Egyházmegyét emelte debreceni székhellyel, élére pedig elsõ metropolitaként Kocsis Fülöp megyés püspököt nevezte ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!