2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Korszerûen az elsõsegélyrõlForrás: hajdubiharmegye.voroskereszt.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-27 14:55:15
Mellény, amivel gyakorolható, hogyan mentsük meg azt, aki félrenyelt és fuldoklik; újraélesztés tanulásához csecsemõ- és kisgyermek-AMBU: ezekkel és más 21. századi szintû eszközökkel gyarapodott a Vöröskereszt oktatási központja megyénkben.

 

 

(fotó forrása: elsosegely.hu)

 

Új, korszerû eszközökkel tanulhatják nyártól a Közúti és a Munkahelyi elsõsegélynyújtást a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában a jármûvezetésre készülõk és az érdeklõdõk. Az oktatók a legkorszerûbb ismereteket ezen túl a legkorszerûbb technikával tudják átadni. Például, olyan – az újraélesztés gyakorlására szolgáló – AMBU-bábuval, ami számítógépen mutatja, hatékonyan nyomja-e a mellkast a tanuló, és megfelelõ e a befújás. Szintén új az a mellény, amelyen gyakorolható, mit kell tenni, ha félrenyelt valaki a környezetünkben; aki felveszi, azon még a Heimlich-féle mûfogás is élethûen kipróbálható. Gyakorlásra gyártott külsõ félautomata defibrillátorral is felkészülhetnek az éles helyzetekre a résztvevõk, és csecsemõ- és kisded-AMBU-n is tanulhatnak újraélesztést. 

Nyári szünetben

Diákoknak minden évben ajánlják az oktatók és a vöröskeresztes szervezõk, hogy használják ki a nyári szünetet. Szerezzék meg a jogosítványhoz szükséges közúti jármûvezetõi tanúsítványt, amikor van szabad idejük.

A tanfolyamra online (http://hajdubihar.voroskereszt.hu), telefonon (52/316-330, 52/316-679), a [email protected] e-mailcímen, és személyesen a megyei Vizsgaközpontban (4025 Debrecen, Hatvan utca 37.) jelentkezhetnek az érdeklõdõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!