2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Térképen a vasárnapi 39 fokos hõségForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-07-17 11:42:59
A legmagasabb fokú hõségriasztást rendelte el pénteken 0 órától hétfõ délután négy óráig az országos tiszti fõorvos. A hõségriadóra a Fõvárosi Közterület-fenntartónál is készülnek. A riadó ideje alatt péntek hajnaltól hétfõ délutánig folyamatosan locsolni fogják a budapesti utakat. A Deák téren zacskós vizet osztanak majd, több strand pedig meghosszabbított nyitva tartással várja a vendégeket.

A nappali mûszakban a lakótelepeket, a sûrûn lakott városrészeket hûtik, éjszaka a budapesti fõutakat és a közösségi közlekedési útvonalakat locsolják. Ezzel az idõbeosztással nem akadályozzák a forgalmat - közölte a Fõpolgármesteri Hivatal.

A locsolással átmenetileg 6-8 fokkal lehet lehûteni a burkolatot.

Tovább lesznek nyitva a strandok

Meghosszabbították a Palatinus Strandfürdõ, a Gellért Gyógyfürdõ és Uszoda, valamint a Dagály Termálfürdõ Strandfürdõ és Uszoda nyitva tartását este 9 óráig, míg a Széchenyi Gyógyfürdõ és a Szent Lukács Gyógyfürdõ este 10 óráig várja a vendégeket.

Késõ estig lehet majd lubickolni

Forrás: MTI/Simó Endre

A Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt. kezelésében lévõ valamennyi strandnál a pénztárakhoz

ingyenesen használható ásványvíz-automatákat helyeznek ki,valamint figyelmeztetik a fürdõzõket az erõs UV-sugárzásra.

Minden ivókút mûködni fog

A Fõkert Nonprofit Zrt. a hõségre való tekintettel a kezelésében lévõ valamennyi ivókút mûködését intenzíven figyeli, és rongálás esetén igyekszik mihamarabb elhárítani a mûszaki problémát. A társaság által kezelt zöldterületeken, illetve játszótereken összesen 106 ivókút található - tették hozzá.

Kelet-Közép-Európában mindenhol hatalmas lesz a forróság

Forrás: OMSZ

A társaság folyamatosan öntözi a kiemelt zöldterületeket, emellett a játszóterek hûtésérõl - szükség esetén naponta többször is - gondoskodik. Figyelmeztettek ugyanakkor arra, hogy a parki, köztéri szökõkutakban tilos fürödni.

Zacskós vizeket osztanak

A Fõvárosi Vízmûvek Zrt. péntektõl visszavonásig, reggel 10 órától este 18 óráig hûtött zacskós vizet osztanak a Deák téren - írja a közleményben.

Vasárnap 39 fok is lehet

Forrás: OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzése szerint a hétvégén

a maximumhõmérséklet helyenként a 39 fokot is elérheti,

míg a napi középhõmérséklet 28-30 fok körül alakul. A nagyon meleg nappalok mellett a hõmérséklet éjszakánként a nagyvárosokban és a magasabban fekvõ területeken nem csökken 20 fok alá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!