2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Már a polgárõrök is védikForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-03 13:31:29
A mai naptól a polgárõrség is védi Magyarhomorog települést -jelentette be Nagy Barna polgármester azon az összejövetelen, amelyen az az 54 fõ is megjelent, akik a helyi polgárõr egyesületnek lettek a tagjai.

Vajda Károly bevezetõjében beszámolt a megjelenteknek arról, hogy már régebben is mûködött hasonló szervezet, de most öt év szünet után a körülmények újra szükségessétették létrejöttét. Az elõzmény az volt, hogy áprilisban és májusban lopás-

sorozat indult a településen. A lakosok felkeresték a polgármestert, javasolták, kezdeményezték a szervezet újbóli létrehozását. Június 5-én volt az alakuló gyûlés, ahol 42 fõ jelentkezett, és megalakították a Magyarhomorogi Polgárõr Egyesületet. A község képviselõ testülete 500 ezer forintot szavazott meg egy gépkocsi és az induláshoz szükséges alapvetõ felszerelések beszerzésére. Közben minden szükséges hivatalos dokumentációt elvégeztek, így most szeptember végére már hivatalosan is mûködhet a polgárõr szolgálat.
Fontos az együttmûködés

A település lakóinak érdeke, hogy rend legyen a faluban, hogy az idõs emberek és a lakosság minden tagja biztonságban érezhesse magát és tudhassa meglévõ javait. Ezért áldozatot is képesek hozni. Javasolták, hogy lakásonként 80 forinttal, a vállalkozók 800 forinttal járuljanak hozzá havonta a szervezet mûködésének támogatásához.
Jelenleg a létszám 54 fõ, akik három csoportban kezdik meg munkájukat október elsejétõl. Magyarhomorog Polgárõrség felirattal ellátott egy gépkocsi áll a rendelkezésükre azoknak, akik szolgálatba lépnek. Lingvay Csaba rendõr alezredes, Berettyóújfalu rendõrkapitánya elmondta: a megjelenteknek segíteni kell a rendõrség munkáját, és õk is támogatják a polgárõrök tevékenységét. Együtt kell mûködni a lakossággal, mert a helyiek is nagyon sokat segíthetnek. Fel kell hívni a figyelmüket, hogy a megelõzés sokat jelent.


Tóth Attila, a Megyei Polgárõr Szövetség elnöke gratulált a településnek, hisz 970 lakosból 54 fõ az önkéntes szervezet tagja. -
Nagy szükség van a munkájukra, éberségükre, mert nyugalom és a biztonság nagy kincs egy település életében - mondta.
Nagy Barna polgármester elmondta, hogy az is lényeges, hogy a községben 11 fõ van rendõri állományban, akik állandó lakói a településnek, az õ munkájukra, tapasztalataikra számíthatnak a polgárõrség tagjai.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!