2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Csütörtökön már jöhet frissítõ záporForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-08-13 11:04:08

Augusztus 13-a, csütörtök estig sok napsütés mellett többnyire kevés gomolyfelhõ lehet az égen. Csapadék szerdán nem várható,csütörtökön azonban egy-egy helyi zápor, zivatar kialakulhat.A szél fokozatosan északkeletire fordul, szerdán még csak északkeleten, csütörtökön már az Alföldön is többfelé megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet általában 14 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hõmérséklet csütörtökön 34 és 38 fok között várható.

Marad a forróság

Európa nagy részén tovább folytatódik a forróság, illetve kánikula. Spanyolország térségétõl egészen a balti államokig egy magassági gerinc nyúlik be, amely egyrészt a forró, száraz idõjárás okozója, másrészt megakadályozza, hogy az Európa nyugati, északnyugati partjai mentén található frontrendszer a szárazföld belsõ területei fölé is eljusson.

Még Finnországban is meleg van

A hõmérséklet csúcsértéke a Földközi-tenger nyugati medencéjében, valamint Közép- és Kelet-Európában nagy területen meghaladja a 35 fokot.Még Finnország legészakibb területein is 22, 23 fokot mérnek, ami arrafelé magas értéknek számít.A hullámzó front mögött lényegesen hûvösebb légtömeg található, ott a jellemzõ csúcsérték 15, 20 fok között alakul. A Kárpát-medence idõjárásában csütörtök estig nem várható változás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!