2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A mínuszoktól elszállhatnak a virágárakForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-10-29 11:59:04
Ha nem fagy halottak napjáig, nem szöknek fel a virágárak. Az ágazatban visszaállt a válság elõtti forgalom, Szlovákiából, Romániából is sok kereskedõ jön Magyarországra.

Várhatóan idén is különösen a vágott, illetve a cserepes krizantém és a száraz termésekbõl készült koszorúk lesznek népszerûek. Mindenszentekkor és halottak napján, sõt utána is jó idõ várható, így a virágboltosok szerint többen vásárolnak majd vágott virágot, mintha fagyos idõ lenne.

Egyelõre bõséges a virágkínálat, és ha nem jön fagy a következõ éjjeleken, ez így is marad, azaz nem szöknek fel az árak tavalyhoz képest."


Ha nem lesz fagy, akkor alacsonyak maradhatnak a virágárak

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Végre visszaállt a forgalom a gazdasági válság elõtti szintre. A visszajelzések szerint határozottan jól sikerült a termesztõk elsõ fél éve, de azt még korai megbecsülni, hogy a növekedés két számjegyû lesz-e – mondta a Világgazdaságnak Treer András, a Flóra Hungária szakmai igazgatója.

 

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A több mint 500 tagot tömörítõ szigetszentmiklósi vállalkozás jelenleg Kelet-Európa legnagyobb nagybani virágpiaca. Sok Szlovákiából és Romániából érkezõ kereskedõ is Magyarországról visz elsõsorban egy- és kétnyári balkonnövényeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!