2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Ha jó kocsonyát akar, ezeket tartsa beForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-29 15:53:19
A lényeg a rengeteg fokhagyma, a bõr és a csont – magyarázza a jó kocsonya titkát Fekete János, az esztári önkormányzat szakácsa.

A hétvégén a bihari faluban rendeztek gasztronómiai fesztivált, amelynek „fõ profilja” a kocsonya volt. A szakács többféle remegõ finomsággal lepte meg a vendégeket. – Csülkös, körmös, halas, csirkemelles, baconos, békacombos és a vegetáriánusoknak gyümölcsös – sorolja a választékot Fekete János. – Az igazi azonban az, amelyik disznóhúsból készül, a disznóbõr és a disznócsont kocsonyásítja be a húslevet. Amelyikben nincsenek ezek az alapvetõ alapanyagok, ott mindenképpen zselatint vagy más zselésítõ anyagot kell használnunk.

A kocsonyakészítést nem lehet elsietni, ahhoz idõ és türelem kell. Hogy melyik receptjét mondjam el? Csak a békacombosat ne kérdezze, az maradjon az én titkom!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!