2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
H1N1: 10 ezer halott az USA-banForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2009-12-11 09:56:46
Az Egyesült Államokban 10 ezer ember halhatott meg a világjárványos influenzában, közöttük 1100 gyerek - közölte csütörtökön az amerikai járványügyi hatóság vezetõje.

A kórházi kezelésre szorulók és a halottak száma sokszorosa annak, ami a szezonális influenza esetében szokásos.

„November 14-ig sokszorta annyi gyermek és fiatal felnõtt került kórháza és halt meg az új H1N1-es influenza miatt, mint a szokásos influenzaszezonban” - jelentette ki Thomas Frieden , a CDC betegségmegelõzési és járványügyi intézet vezetõje újságíróknak nyilatkozva.

„Becslésünk szerint közel 50 millió megbetegedés volt, fõleg fiatal felnõttek és gyerekek, több mint 200 ezer ember szorult kórházi kezelésre, és sajnos csaknem 10 ezren haltak meg, köztük 1100 gyerek és 7500 fiatal felnõtt - mondta. A halálozások száma „sokkal magasabb, mint a szokásos influenzaszezonban” - tette hozzá.

A halálozás a múlt hónapban ugrott meg, amikor az amerikai egészségügyi hatóságok új kalkulálási módszert vezettek be a halálos esetek számának becslésére. Közvetlenül az új módszer bevezetése elõtt az Egyesült Államok összes újinfluenzás halálesetét 672-re tették, az új számítás szerint ebbõl rögtön 4 ezer lett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!