2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Kamaszfesztivál a nagyrábéi kastélykertbenForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-07 08:52:23
Nagyrábé (HBN) – Benépesült szeptember utolsó szombatján a Füstpuszta Kastélykert a Lurkónia Sárréti Kamaszfesztivál és Falunapon. Az idõjárás is kegyes volt a vendégekhez, mert az egész hetes esõzés után ragyogóan sütött a Nap.

"A mai napot a Kádár vitéz emlékére épített programmal együtt terveztük, így a kettõ közös AVOP-os támogatásban részesült.

A szervezõk a nagyrábéi Móricz Zsigmond Általános Iskola és Óvoda, illetve a püspökladányi Nõk a Fiatalokért Egyesület" – mondta el Bíró Gyula szervezõ, a nagyrábéi iskola igazgatója.

– A Kamaszfesztivál középpontjában a Lurkónia Sárréti Kamasz Unió áll. Ebben 8 környezõ település oktatási intézményei fogtak össze.

Háromhavonta váltva szerveznek különbözõ közösségi programokat, most a mi iskolánk van soron.

"Ma Kamaszexpo is van, ez egy mini tárlat a Kastély belsejében, ahol a diákok bemutatják iskolájukat, falujukat. Egyúttal jó településmarketing is."

 

Bíró Gyula becslése szerint úgy 1000 ember lehetett kint. Volt miben válogatniuk: bemutatót tartottak a tûzoltók, rendõrök, a Vöröskereszt aktivistái. A hagyományõrzõ huszárezred ingyenes lovagoltatást vállalt. Életmód tanácsokat kaphattak, civil sátorban is tájékozódhattak az érdeklõdõk.

A diákokat a pályaválasztásban segítették, többek között bemutatkozott a berettyóújfalui Eötvös József Szakképzõ Intézet és a püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium. A Kamasz Unióban részt vevõ 8 településrõl ebbe a két intézménybe megy a legtöbb gyerek továbbtanulni.
"Egy félreesõ helyen, a fák árnyékában tucatnyi diák táncot próbál. Somogyi Sztella és Oláh Tünde elmondják, hogy a csoport nagyrábéi és bihartordai iskolásokból áll, görög táncot adnak elõ hamarosan a színpadon. Azért ezt választották ezt mert életvidám, lendületes tánc."
A nap során a színpadon folyamatosan mûsor szórakoztatta a közönséget. Este a Kabai Nyári Színház legújabb produkcióját látták vendégül, a szervezõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!