2024. május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett.
 
A Tesco nagy béremelést tervez idénreForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-11 18:59:20
Címkék: Bihari hírek
Újra tárgyalt pénteken a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco vezetõsége - derül ki a szakszervezet sajtóközleményébõl.

A tárgyaláson a vállalat vezetõsége közölte, hogy szándékában áll három éven belül a bérek tekintetében a közép-kelet-európai régióban a kiskereskedelmi szektorban a három legjobban fizetõ munkáltató közé szeretne bekerülni. Éppen ezért idén is nagy béremelést terveznek.

A szakszervezet célja, hogy a tárgyalások során az összes munkavállalóról tárgyaljanak, és ne emeljenek ki elõre külön munkaköri csoportokat, illetve áruházakat, hiszen ez az egyeztetések során rontaná a többi munkavállaló béremelési esélyét.

A szakszervezet álláspontja szerint szükség van egy általános béremelésre és a felgyülemlett feszültségek kezelésére. A tárgyalást a felek másfél hét múlva folytatják, ahol már az egyes munkaköri csoportokat érintõ konkrét problémákról lesz szó. A KASZ jelezte a vállalat vezetõsége felé, hogy nagy a feszültség és a várakozás a munkavállalók között, és akár sztrájkolhatnak is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek