2024. május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett.
 
Kövér kitiltott egy politikust a ParlamentbõlForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-13 17:29:50
Címkék: Bihari hírek
Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivõje hétfõn a parlament sajtótermében tartott tájékoztatót. Ehhez azonban nem lett volna joga, Gréczy ugyanis nem képviselõ, ezért Kövér szerdán mind az Országházból mind a Képviselõi Irodaházból kitiltotta.

Szilágyi Zoltán, az Országgyûlés sajtófõnöke az MTI-nek azt mondta, Gréczy Zsolt megsértette azt a 2013 óta hatályos - a parlament honlapján is elérhetõ - házelnöki rendelkezést, amely egyebek mellett a sajtótájékoztatók rendjét is rögzíti. Az Országgyûlés Hivatalának helyiségeiben kizárólag országgyûlési képviselõ, nemzetiségi szószóló, az Európai Parlament magyarországi képviselõje vagy a hivatal nyilatkozattételre kijelölt tisztségviselõje tarthat sajtótájékoztatót az Országgyûlés munkájával kapcsolatos témakörben. Ettõl eltérni az Országgyûlés elnökének elõzetes hozzájárulásával lehet, Gréczy Zsolt azonban ilyet nem kért és nem kapott.

Gréczy Zsolt
Fotó: Kovács Attila / MTI

A DK közleményében azt írja, ez „felesleges kukacoskodás”, képviselõjük, Varju László képviselõ ugyanis hétfõn sajtótájékoztatót tartott az Országgyûlés Sajtótermében, és elõtte csak egy órával derült ki, hogy a kormány visszavonja a vasárnapi boltzárat, ezért Gréczy Zsolt, a DK szóvivõje ugyanott reagált.

A kitiltás visszavonásig van érvényben, de a DK azt követeli Kövér Lászlótól, hogy vonja vissza a döntését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek