2024. május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett.
 
Egy hét múlva tanársztrájk, de már most mindenki befeszültForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-04-13 17:37:21
Címkék: Bihari hírek
Hazugsággal vádolja az Emmi államtitkárát a pedagógusok szakszervezete, és folytatják az április 20-ára meghirdetett egész napos sztrájk elõkészítését. Elõzõleg a KDNP-s Rétvári Bence államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli mûsorában azt mondta, hogy egy 2013-as megállapodásban a sztrájkbizottság lemondott a munkabeszüntetés jogáról bizonyos változtatásokért cserébe.

A kormány és a pedagógusok sztrájkbizottsága között 2013-ban létrejött megállapodásban valóban szerepel, hogy a sztrájkbizottság lemond a sztrájk megszervezésérõl, de az kizárólag az akkori megállapodásban foglaltakra vonatkozik - írták a szakszervezeti vezetõk. Szerintük a jelenlegi sztrájkköveteléseket a 2013-ban kötött megállapodás nem tartalmazza, így a mostani sztrájknak nincs akadálya, a sztrájk jogszerû.

Palkovics László oktatásért felelõs államtitkár több órás egyeztetést követõen pedig aláírta a pedagógusok sztrájkbizottságának képviselõivel az egynapos sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról szóló megállapodást.

Palkovics László (b) oktatásért felelõs államtitkár és Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke (j) a Pedagógusok Sztrájkbizottsága képviselõinek tárgyalásán a minisztériumban 2016. április 11-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Ennek értelmében a gyermekek és a szülõk érdekeit szem elõtt tartva minden diák mehet iskolába és egyéb köznevelési intézménybe április 20-án. „Sztrájkolni mindenkinek van joga, de ahhoz nincs, hogy a gyerekek életét ellehetetlenítse, a kormány ezért tartotta szükségesnek, hogy a felügyeletet és étkeztetést minden iskolában megoldják" - olvasható a közleményben. A pedagógusok sztrájkbizottsága elfogadta a kormány javaslatát, írja az MTI.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek