2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Az állam majd megtanítja a cégeket, hogyan kell innoválniForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-05-19 13:56:52
Címkék: Bihari hírek
Mintagyárakat épít majd a kormány, ahol a magyar kkv-k vezetõi megnézhetik, milyen technológiákat használhatnának a termelésben és hogy miért érdemes nekik is többet foglalkozniuk a fejlesztéssel - többek között errõl is beszélt a Világgazdaságnak adott interjújában Lepsényi István, az NGM gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelõs államtitkára.

Az államtitkár szerint a magyar kkv-k nem azért nem innoválnak, mert nem tudnának, hanem mert úri huncutságnak tartják és mert nincs szakemberük. Az viszont az állam dolga, hogy szakembereket képezzen és az Irinyi-terv nevû iparfejlesztési stratégia részeként megértesse a vállalkozókkal, hogy miért kell fejleszteni.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy szerinte nem kellene betiltani az Ubert, csak a negatív vonásait kell kiirtani, a pozitívakat pedig be kell építenünk az életünkbe. A Waze alkalmazás például Lepsényi szerint a legjobb közlekedésirányító eszköz, mert széles körû adatbázisra épül.

Az is kiderült, hogy a kormány nagy potenciált lát nemcsak az elektromos buszok gyártásában, mert Magyarországon óriási hagyománya van a buszgyártásnak, a paksi atomerõmû bõvítésével pedig lesz elég áram ahhoz, hogy több elektromos busz járjon Magyarországon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!