2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Újabb áldozatokat követelt a H1N1 - egy csecsemõ is meghaltForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-30 14:09:59
Egy koraszülött csecsemõ és egy kamaszlány halt meg a napokban.

Mindkettejük szervezetében kimutatták a H1N1-vírust. Szombathelyen egy kórházi dolgozó halt meg kétoldali tüdõgyulladásban, ami szintén az újinfluenza szövõdményeként alakult ki nála. Az orvosok szerint ha a férfi hamarabb kórházba kerül, akkor megmenthették volna az életét.
Meghalt egy koraszülött csecsemõ hétfõn a szegedi gyermekklinikán - írja a delmagyar.hu. A baba a 29. hétre született, nagyon kis súllyal és légzési rendellenességgel. Egy 13 éves kamaszlány is meghalt karácsonykor, szintén Szegeden. Õ is a veszélyeztetett csoportba tartozott: Down-szindrómás volt. Mindkettejük szervezetében kimutatták az újinfluenza vírusát. Ezzel Csongrád megyében 7-re emelkedett a H1N1-vírus áldozatainak száma. A szegedi gyermekklinikán pedig kétszer annyi újinfluenzás gyereket kezelnek, mint karácsony elõtt: hétfõn 14 gyereket ápoltak az intézményben.

Szombathelyen egy 30 éves, egészséges férfi halt meg az újinfluenza szövõdményeiben kedd reggel. A vasnepe.hu úgy tudja, hogy a Markusovszky kórház dolgozója volt. A férfi két hete jelentkeztek influenzaszerû tünetek, háziorvosa elõször köhögéscsillapító gyógyszert írt fel neki, és hazaküldte. Mivel nem szûntek a panaszok, a férfi megvizsgáltatta a tüdejét is, ekkor Algopyrint kapott az orvostól. Miután rosszabbodott az állapota, beszállították a Markusovszky kórházba. Lélegeztetõgépre került, de már nem tudtak rajta segíteni. Egy orvos szerint ha korábban kerül be a kórházba, megmenthették volna az életét. A Markusovszky kórház infektológiai osztályának vezetõ fõorvosa a lapnak úgy nyilatkozott: bár a kórházi dolgozó ingyen megkaphatta volna a védõoltást, nem kérte.

Egy idõs férfi is meghalt, õ megkapta az újinfluenza elleni védõoltást. A 93 éves, õriszentpéteri férfit combnyaktöréssel vitték be a Markusovszky kórházba, végül tüdõgyulladásba halt bele. Az majd csak a boncolás után derül ki, hogy a szervezetét a H1N1-vírus támadta-e meg. Ha igen, akkor õ az újinfluenza negyedik áldozata a megyében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!