2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A csapatkapitány újra nemzetközi porondra vágyikForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-04 18:13:02
Szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket és jó lenne ismét valami maradandót alkotni a nemzetközi porondon. azon leszünk, hogy minél felejthetetlenebbé tegyük az elõttünk álló évet is - mondta Kiss Zoltán, a Loki csapatkapitánya.

– Egyre távolabb kerül az áldott karácsonyt kísérõ eszem-iszom és az óévbúcsúztatás mámora, helyüket újra átveszik az embert próbáló hétköznapok.

Nincs ez másként a DVSC-TEVA labdarúgóinak esetében sem, akik ugyan az év elsõ teljes hetét még pihenéssel tölthetik, de január 11-én számukra is elkezdõdik a téli felkészülés. 2010 elsõ napjaiban a Loki csapatkapitányát, Kiss Zoltánt kerestük meg, hogy értékelje a mögöttünk hagyott esztendõt és lebbentse fel a fátylat az idei terveirõl.

Fortuna is segített A Rocky becenévre hallgató középpályás bevezetésképpen elmondta, hogy a karácsonyt, a többi emberhez hasonlóan, családi körben, illetve a szülõkkel múlatta, a szilveszter pedig baráti társaságban, illetve otthon telt.

– Csak nagy szavakat tudok használni, ha a 2009-es évet akarom összegezni – fogott bele a szakmai dolgok boncolgatásába Kiss. – Kezdõdött minden azzal, hogy májusban megnyertük a magyar bajnokságot, ami természetesen nem volt kis fegyvertény, de ami ezután következett, az túltett minden álmunkon. Három selejtezõkört is sikeresen vettünk, ezzel bejutottunk a Bajnokok Ligájába, oda, ahol magyar csapat tizennégy éve nem járt. Olyan gárdákkal mérkõzhettünk meg, mint a Liverpool, a Lyon és a Fiorentina, akiket eddig csupán a tévében csodálhattunk meg. Ez óriási meglepetés volt mindenki számára, hiszen elõzetesen azért erre nemigen lehetett számítani… Ahogyan egyre elõrébb léptünk a selejtezõk során, úgy kezdtünk mind jobban hinni benne, hogy valami nagy dolog is összejöhet, de a fõtáblára csak a szófiai meccs után mertünk gondolni – árulta el a futballista, aki azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a páratlan sikernek rajtuk kívülálló összetevõi is voltak. – Semmiképp sem szeretném elhallgatni a szerencse szerepét sem, hiszen ahhoz, hogy az elitligába jussunk, szükség volt az UEFA megváltozott lebonyolítási rendszerére is. Ezúttal az utolsó lépcsõfokon sem találkozhattunk mondjuk a Manchester United-del, ami azért nagy könnyebbséget jelentett, anélkül, hogy leszólnám a Levszki Szófiát!

És ne feledjük, a bolgár bajnok otthonában is fogta a kezünket Fortuna, a visszavágón pedig közel 30-70 volt a labdabirtoklási arány a javukra, ráadásul 0–0-nál rúgtak egy zúgó kapufát… Ennek ellenére kiváló teljesítményt nyújtott az egész csapat – nyilatkozta õszintén a csapatkapitány. Megvannak a célok Kiss úgy véli, nehéz lesz felülmúlni a tavalyi esztendõt.

– Ilyen eredményes idõszak után mindig nehezebb egy gárda dolga, nem lesz ez ezúttal sem másként. Természetesen a céljaink megvannak: szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket és jó lenne ismét valami maradandót alkotni a nemzetközi porondon. Az azonban most még megjósolhatatlan, mire futja majd az erõnkbõl, azon leszünk, hogy minél felejthetetlenebbé tegyük az elõttünk álló évet is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!