2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Házrobbanás: meghalt a férfiForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-08 16:23:43
Meghalt az a férfi, akinek a lakásában felrobbant egy gázpalack péntek hajnalban Budapest V. kerületében.

A 81 éves sérültet válságos állapotban szállították a Szent István Kórházba, testének nagy része súlyosan megégett - tudta meg a Független Hírügynökség. A robbanásban még hárman sérültek meg, úgy tudni, õk mindannyian idõs nõk. Közülük ketten az Erzsébet Kórházba kerültek, a negyedik sérültet pedig az Országos Baleseti és Sürgõsségi Intézetben ápolják, állapotukról nincs információ.

Azt egyelõre nem tudni, hogy indul-e büntetõeljárás az ügyben, a rendõrség ugyanis még nem kapott hivatalos tájékoztatást a robbanás körülményeirõl, és az áldozat haláláról sem. Amennyiben nem merül fel bûncselekményre utaló körülmény, a halálos áldozatot követelõ, 100 millió forint kárt okozó robbanás körülményeit az államigazgatási eljárás szabályai szerint vizsgálják majd.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság közleményt adott ki, mely szerint: péntektõl az V. kerületi Balaton utca Honvéd és Falk Miksa utca közötti szakaszát lezárták. Ezen a részen gyalogosok sem közlekedhetnek.

A közelben mûködõ bölcsõdét és óvodát bezárták. A bölcsõdéseket el tudták helyezni a környék intézményeiben, az óvodásokra pénteken a szülõknek kell vigyázniuk- mondta korábban Rogán Antal kerületi polgármester, aki reggel 9 órakor érkezett a helyszínre Demszky Gábor fõpolgármesterrel együtt. Sajtótájékoztatójukon elmondták: a szakemberek minden megtesznek, hogy az óvoda és a bölcsõde a jövõ héttõl újra fogadja a gyerekeket. Jelenleg is tartanak a statikai vizsgálatok, az elõzetes szakvélemény alapján a kár megközelítheti a 100 millió forintot is. A polgármester arra kérte a segítségre szoruló lakókat, hogy a polgármesteri hivatalban jelentkezzenek, ahol minden szükséges támogatást megkapnak.

Demszky Gábor elmondta: 12 embert a polgári védelem ferihegyi bázisán helyeztek el, ám a kerületi és fõvárosi önkormányzat segítségével valamennyi rászoruló lakót sikerült elhelyezni. A legtöbben rokonokhoz mentek.

A robbanás péntek hajnalban történt Budapesten, az V. kerületi Balaton utcában. A detonáció az ötemeletes épület legfelsõ szintjén történt, melynek hatására a homlokzat egy része a járdára és az úttestre omlott. Az utcán 15-20 autó is megsérült. A tûzoltók az épületet kiürítették, a statikus a reggeli órákban lakhatatlanná minõsítette az egész házat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!