2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Robbanás Tépén2013-11-15 08:32:42

Két idõs ember könnyebben megsérült, egy melléképület összedõlt.

Egy ember meghalt, nyolcan pedig megsebesültek, amikor felrobbant egy gázvezeték az Egyesült Államokban, Texas államban, helyi idõ szerint hétfõ késõ délután.
Kalcium-karbid elõállítása közben robbanás történt hétfõn reggel a szlovákiai Nyitranováki Vegyimûvekben. A balesetben három ember sérült meg.
A házban ugyan van vezetékes gáz, de a szakértõk szerint valószínûleg egy szivárgó gázpalack miatt következett be a robbanás. A tûzoltók a pontos okokat csak a romok eltakarítása után tudják majd kideríteni szakemberek segítségével.

A robbanásban egy ember meghalt, tizennégyen súlyosan megsérültek. A szerterepülõ repeszdarabok többeket életveszélyesen megsebeztek, maradandó fogyatékosságot okozva. Életfogytiglannal büntették az egy ember halálát és többek súlyos sérülését okozó férfit.

Meghalt az a férfi, akinek a lakásában felrobbant egy gázpalack péntek hajnalban Budapest V. kerületében.

A 220 méter mélyen lévõ vájat teljesen beomlott, a lent dolgozó 19 bányász meghalt.

Robbanás egy gimnáziumban2009-09-25 14:27:21

Nátrium robbant egy fõvárosi iskolában -  veszélyes ammónia-koncentráció miatt ürítették ki az épületet. A sérültek közül ketten üvegszilánkoktól sebesültek meg, õket kórházba vitték, egy harmadikat a toxikológiára szállítottak, két másik a helyszínen maradhatott.

Égési sérülésekkel szállították kórházba a tulajdonost.

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba annak a lakóháznak a tulajdonosát, amelyik csütörtökön késõ este robbant fel Debrecenben, a Pacikert utcán.

« 1. oldal »