2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Kézigránátot dobott a tömegbeForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-18 18:31:21
A robbanásban egy ember meghalt, tizennégyen súlyosan megsérültek. A szerterepülõ repeszdarabok többeket életveszélyesen megsebeztek, maradandó fogyatékosságot okozva. Életfogytiglannal büntették az egy ember halálát és többek súlyos sérülését okozó férfit.

Életfogytiglani fegyházzal sújtotta a Debreceni ÍtélõtáblaFicsór Gabriella vezette büntetõtanácsa azt a férfit, aki 2005. nyarán kézigránátot dobott a tömegbe két törökszentmiklósi család háborúskodása során. ,

A robbanásban egy ember meghalt, tizennégyen súlyosan megsérültek. A szerterepülõ repeszdarabok többeket életveszélyesen megsebeztek, maradandó fogyatékosságot okozva.

A múlt heti ítélet szerint a gránátot elhajító Ifj. Rácz Antal (az elsõrendû vádlott) legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra.

Készültek…

A bûncselekmény a törökszentmiklósi Rácz és Ramos család között több éve tartó ellenségeskedés következménye – tájékoztatott Koszta János sajtótitkár.

Mint elmondta, 2005. júliusában az elõbb említett família több tagja elõztes letartóztatásba került, miután rátámadtak a másik családra. Augusztusban Ifj. Rácz Antal az édesanyjával Kecskemétre utazott látogatni.

Miután hazaérkeztek, haragosaik egyike csúzlival rálõtt a férfire, de nem talált. Ezt persze nagy fenyegetõzés követte, aminek a lényege az, hogy Ramosék körülbelül húsz, ütõ-, szúró- és vágófegyverekkel felszerelkezett emberrel a Rácz-család házához vonultak élükön a szamurájkardot ragadó Ramos Bélával (az ügy hatodrendû vádlottjával). Itt kell megjegyezni, hogy Ráczék számítottak egy efféle eshetõségre, ezért védekezésül kézigránátokat és lõfegyvereket szereztek be…

A két hasonló nagyságú tábor elõbb kölcsönösen szidalmazta, fenyegette egymást, majd a jövevények egyike elkezdte betörni a ház elõtt parkoló autók ablakait.

Ezt követõen a Ramos-banda botokkal, vasrudakkal, kövekkel, asztallábakkal, szerszámokkal dobálta az udvaron tartózkodó Ráczékat, sõt ketten több lövést is leadtak rájuk gázriasztó fegyverrel.

Ekkor Ifj. Rácz Antal lõfegyverrel lõtt a levegõbe, hátrálásra késztetve ellenségeiket. Nem elégedett meg ennyivel: kézigránátot vett elõ és a tömeg felé dobta. A detonáció 30-50 embert érintett, mint írtuk, egy személy meghalt, sokan megsérültek.

A fegyvereket késõbb egy kútba dobták, de a rendõrök megtalálták (egy gránát, több maroklõfegyver és hangtompítók kerültek elõ).

Kitiltották a megyébõl

A bûncselekménye miatt összesen tíz személy állt bíróság elé, négyük ügyében már a Jász-Nagykunk-Szolnok Megyei Bíróság elsõfokú ítélete jogerõre emelkedett.

A bíróság Ramos Bélát és több, a balhéban részt vevõ férfit 1 év 4 hónaptól 3 év hónapig terjedõ börtönnel sújtotta csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bûntette miatt. Ramost továbbá 5 évre kitiltották a megyébõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!