2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Elõzzük meg a kihûléses haláleseteket!Forrás: hírextra
Utolsó módosítás: 2010-01-22 15:35:51
Herczog László szociális és munkaügyi miniszter továbbra is kéri a lakosság fokozott figyelmét a kihûléses halálesetek megelõzéséért, amely az enyhébb téli napokon is komoly veszélyt jelent - közölte a szaktárca sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

A szaktárca azt is kéri, hogy a probléma kezeléséhez eszközökkel rendelkezõ megyei és települési önkormányzatok, a mentõszolgálat és rendõrség munkatársai, a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatást nyújtó szervezetek szakemberei települési szinten hangolják össze tevékenységüket, ha szükséges, hozzanak létre rendkívüli figyelõszolgálatot.

Közleményében a minisztérium kitér arra, hogy különösen nagy veszélyben vannak az utcán élõ hajléktalanok és a saját, sok esetben fûtetlen lakásukban élõ, nehezen mozgó, többnyire idõs emberek. Árulkodó jel lehet a nem füstölõ kémény, ha a szomszédot nem látják tüzelõt bevinni, ha az egyébként takarékos idõs embernél folyamatosan ég a villany és jó ideje nem látni kimozdulni a lakásból. Mindenképpen segítségre van szükség, ha fekvõ, mozdulatlan vagy reszketõ, esetleg ittas hajléktalan emberrel találkozik valaki.

A tárca kéri, ha valaki olyan emberrõl tud, akit bármilyen okból kihûlés veszélyeztet, kérjen segítséget az ingyenesen hívható 107-es vagy a 112-es telefonszámon, vagy a hajléktalanellátó szervezetek által mûködtetett regionális diszpécserszolgálatok telefonszámain vagy a polgárõrségen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!