2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Éjjeli traffival mérnek a debreceni és hajdú-bihari rendõrökForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-01-25 17:57:13
Az új mobil lézeres sebességmérõ készülék automatikus, infra rendszerrel felszerelt, éjszakai üzemmódban is mûködik! A készülék több mint 1,5 km távolságról, 2 km/h pontossággal mér! Mely településeken találkozhatunk ilyennel? Hány van belõle?

2009. decemberében a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sebességmérõ eszköztára 3 db új több millió forint értékû, lézeres sebességmérõ mûszerrel lett gazdagabb.

A készülékek a Debreceni, Berettyóújfalui Rendõrkapitányság, valamint az Mrfk Forgalomellenõrzõ Alosztály használatába kerültek.

Az új mobil lézeres sebességmérõ készülék automatikus, infra rendszerrel felszerelt, éjszakai üzemmódban is mûködik. A gyorshajtó gépjármû adatait mûholdon azonnal és automatikusan továbbítja az Országos Rendõr-fõkapitányságra, ahol elvégzik a feldolgozást.

 


Így néz ki az "éjjel látó"  traffipax


A rendkívül korszerû, mobil eszköz állványról, illetve bármely gépjármûben rögzítve is használható. A készülék több mint 1,5 km távolságról, 2 km/h pontossággal méri a közeledõ vagy távolodó jármûvek sebességét, eközben a sebességtúllépésekrõl automatikusan fényképfelvételeket készít. Nappali és éjszakai látási viszonyok között is tökéletesen alkalmas az ellenõrzésre.

A készülék olyan „intelligens”, hogy a kontroll során szinte teljesen „magára hagyva” is mûködne. Folyamatos kapcsolatot tart egy központi szerverrel, amelynek mindvégig továbbítja a rögzített adatokat, tudtuk meg Kelemen Évától, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõjétõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!