2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Felfüggesztett a rokkantkártyás csalásértForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-04 19:00:29
Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a két embert, akik még 2008 januárjában engedély nélkül mozgáskorlátozott igazolványhoz segítették Polgár Gézát, a Fókusz riporterét.

Rejtett kamerával arról forgatott, hogy kenõpénzért cserébe, hogyan juthat egy egészséges ember ilyen igazolványhoz. A felvételeket bizonyítékként bemutatták a bíróságon. Polgár Gézát felmentette a bíróság.

A mozgássérült kártya robbantotta ki az ügyet. Polgár Géza a Fókusz riportere egy közvetítõnek adott pénzt, aki ezért hamis orvosi szakvéleményt szerzett. Ezután szintén pénzért, egy fõvárosi okmányiroda munkatársa kiadta az igazolványt. Az egész folyamatot rejtett kamerával rögzítették.

Az RTL Klub munkatársa a riport adásba kerülése elõtt feljelentést tett és minden bizonyítékot átadott a rendõrségnek. Ennek ellenére rabosították, még ujjlenyomatot is vettek tõle.

Az ügyben szerdán hirdettek ítéletet. A Fõvárosi Bíróság szembesítette a vádlottakat és kollégánkat, majd bemutatták a rejtett kamerás felvételeket is. Az elsõrendû vádlott elismerte a bûncselekményt, az okmányirodában dolgozó nõ viszont nem akart semmit sem mondani az utolsó szó jogán.

A bíróság végül felmentette Polgár Gézát. Az elsõrendû vádlott egy év hat hónap, a másodrendû pedig két év börtönbüntetést kapott. A bíró szerint a riporter nem sértette meg a törvényt, azzal, hogy illegálisan vásárolt mozgássérült igazolványt.

„Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy Polgár Géza rábírására elkövetésre került egy bûncselekmény, aminek ugye két ember issza most a tárgyalás keretében a levét, és szenvedi a felelõsségre vonást” – mondta Kalina József bíró.

Az elsõrendû vádlott elfogadta az ítéletet, a másodrendû enyhítésért fellebbezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!