2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Hibás a Win7 akkumulátorkezeléseForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-04 20:01:48
Bár a Windows 7 legfõbb újításai közt szerepelt az okosabb energiagazdálkodás, több felhasználó is akkumulátorral kapcsolatos problémákat jelzett a gyártó felé.

Az esetleírás a következõ: néhány hibátlan teleppel szerelt gépen a Windows váratlanul hibaüzenettel állt elõ, amiben cserére biztatta a júzert: „Kérem cserélje az akkumulátort. Baj van az akkumulátorral, ezért a gép váratlanul kikapcsolhat”. A probléma felbukkant a Microsoft TechNet fórumán is, ahol profi felhasználók is megerõsítették annak létezését.

Amikor magyarázatot kértek a Microsoft illetékeseitõl, kiderült, hogy már folyik a vizsgálat az ügyben. „Egyes, Windows 7-et futtató gépek akkor is hibaüzenettel állnak elõ, ha az akkumulátor új vagy hibátlan” - közölte a Microsoft alkalmazottja.

„Partnereinkkel együttmûködve megpróbáljuk feltárni a hiba okát. Az biztos, hogy egy új funkcióval lehet összefüggésben: a Windows 7 képes a laptopok firmware-ébõl kiolvasni a hibajelenségeket, valahol itt léphet fel a probléma. Amint rendelkezésre áll a megoldás, megosztjuk azt a TechNeten” - közölte a cég.

Általánosságban azonban elmondható, hogy a Windows 7 jót tett az akkumulátorok üzemidejének. A Microsoft is demonstrálta, de az operációs rendszer megjelenése óta számos teszt megerõsítette, hogy a laptopok üzemideje 15-30 százalékot nõtt. Az optimalizációnak hála az egyes alkatrészek fogyasztása kimutathatóan csökkent, egy 2,53 gigahertzes Core 2-es processzor például 11 százalékkal kevesebb energiát használ dvd-lejátszás közben, ha Vista helyett 7-es fut rajta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!