2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Jól vannak a megsérült magyar katonákForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-09 10:20:19
Pszichológus és tábori lelkész segít feldolgozni az Afganisztánban megtámadott magyar katonáknak az incidenst. A konvojra vasárnap nyitottak tüzet tálib fegyveresek.

A két sérült közül egyikükön plasztikai operációt is végrehajtottak az orvosok. kedden valószínûleg egy másik katonai kórházba szállítják át õket. Mindketten beszéltek családjukkal, és azt mondták, hogy jól vannak.

Változás nincs, a magyar katonák a szokott módon járõröznek Afganisztánban. A konvojukat ért vasárnapi támadás után a parancsnokuk, egy pszichológus és a tábori lelkész is beszélt a katonákkal. A sérültek pedig felhívhatták a rokonaikat.

„Mindkét katona beszélt a hozzátartozóikkal. A vasárnapi nap folyamán családjukkal beszéltek. El tudták mondani, hogy jól vannak. Természetesen parancsnok is beszélt velük, és egyeztettek, hogy ha átszállítják Mazar-i Sarifba gyógykezelésre milyen dolgokra van szükségük” – mondta Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivõje.

A vasárnapi támadásban megsérült két katona most a kunduzi német katonai kórházban van. Egyiküknek egy érsebész varrta össze a csuklóján megsérült artériát. Társa horzsolásokat szenvedett, karján plasztikai mûtétet hajtottak végre, hogy ne maradjon heg a bõrén.

Hamarosan átviszik õket a Mazar-i Sarifi katonai kórházba, ahol magyar orvosok is dolgoznak. Õk döntenek majd arról, hogy mikor térhetnek vissza a táborukba lábadozni.

A kontingensnek egy hónapja van még hátra Afganisztánban, akkor jár le a küldetésük.
A megtámadott konvoj egyetlen tagja sem jelezte, hogy szeretne elõbb hazatérni. A Honvédelmi Minisztériumban az RTL Híradónak azt mondták: a két sérült katona kitüntetést kap majd, ha hazatér Afganisztánból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!