2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Összeomlott Haiti fõvárosának legnagyobb áruházaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-10 13:32:37
Összeomlott a legnagyobb szupermarket kedden Haiti fõvárosában - jelentette szerdán az AFP. A francia hírügynökség információi szerint a szerencsétlenség idején több fosztogató volt az áruházban.

Az üzlet egyik vezetõje szerint legalább öten rekedhettek a romok alatt. A szupermarket súlyosan megsérült a csaknem egy hónapja kezdõdött földrengéssorozatban.

"Fosztogatók voltak az épületben" mondta Meir Vaknin, a szupermarket egyik vezetõje. Hozzátéve, hogy éppen megpróbálta kizavarni a tolvajokat, amikor hirtelen összedõltek az 5 emeltes épület - Port-Au-Prince legnagyobb szupermarketének - falai. A férfi, elmondása szerint a szerencsétlenség elõtt egy markológéppel dolgozott az áruház mellett, hogy a földrengések halálos áldozatait keresve a törmelékek közül.

Az áruházi vezetõ becslései szerint legkevesebb 5, de lehet, hogy 8 ember van a romok alatt. A híradások szerint a szupermarket népszerû volt a jómódú haitiak közt. Az épület súlyosan megsérült, de állva maradt a január 12-én történt erõs földrengés után. A földrengéssorozatnak több mint 200 ezer halálos áldozata volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!