2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Kiss Csabáéknak halálfélelme volt, megmentették a patkánymérget evett férfit.

A Richter-skála szerinti 3,2-es földrengést mértek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bükkszentkereszt közelében szerda este, nem sokkal nyolc óra elõtt - közölte az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

Több házban megrepedtek a falak, két templom is megsérült az éjszakai földrengésben. A Nógrád megyei Cserhátsurány közelében vasárnap hajnalban kétszer rengett a föld. Az elsõ volt az erõsebb, a Richter-skála szerinti 4,4-es. A katasztrófavédõkhöz egész nap érkeztek a kárbejelentések.

Enyhe földrengés volt Baranya megyében vasárnap reggel, a földmozgás nem okozott károkat - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

Lakossági információink szerint földrengést észleltek Szeghalmon és Csökmõn, július 30-án (pénteken) reggel fél öt tájban.

Földrengés Kanadában2010-06-24 11:20:15
Földrengés rázta meg a kanadai fõvárost Ottawát és Montreal városát is - közölték szerdán helyi szeizmológusok. Egyelõre nem tudni a földmozgás erejét. Áldozatokról, károkról nincs hír.
A Richter-skála szerinti 6,3-as erõsségû földregés rázta meg hétfõn a Brazília és a Peru között határvidéket - közölte az Egyesült Államok Földtani Intézete, ...
Földrengés miatt több száz embert kellett evakuálni több bányából Ausztrália nyugati részén. A Richter-skála szerint 5-ös erõsségû rengésben az eddigi jelentések szerint senki sem halt meg, ...
A Richter-skála szerinti 5,3-es erõsségû földrengés rázta meg helyi idõ szerint hétfõ éjjel Afganisztán középsõ részét - közölte az Egyesült Államok földtani intézete (USGS).
Sztárok segítenének a haiti földrengés túlélõinek. A columbiai híresség, Shakira, és az amerikai Oscar-díjas színész, Sean Penn együtt látogatott Port-au Princebe.
Szökõár-figyelmeztetés keltett riadalmat Chilében, miután két erõs utórezgés rázta meg a dél-amerikai ország középsõ részét. A természeti katasztrófa túlélõi a tengerparti településekrõl a magasabb területekre menekültek.
100 millió eurós segélyt ad az Európai Unió a fölrengés sújtotta Haitinek - közölte kedden az Európai Bizottság fejlesztési biztosa. Andris Piebalgs azt mondta, hogy az összeget iskolák, utak, közhivatalok újjáépítésére és a közalkalmazottak bérezésére kell fordítani.
Összeomlott a legnagyobb szupermarket kedden Haiti fõvárosában - jelentette szerdán az AFP. A francia hírügynökség információi szerint a szerencsétlenség idején több fosztogató volt az áruházban.

Százezer eurós - csaknem 27 millió forintos - segítséget nyújt Magyarország a földrengés sújtotta Haitinek.

Három erõs földrengés rázta meg csütörtök reggel a Csendes-óceán térségét

A legnagyobb problémánk, hogy még mindig sok áldozat a romok alatt van. Igyekszünk kihúzni õket.

Eddig 15 halott...2009-09-02 18:16:39
A legfrissebb hírek szerint eddig 15 holttestet találtak, és rengeteg ház omlott össze a Richter-skála szerint 7,0-es erõsségû földrengés során az indonéziai Jáva szigetén.
« 1. oldal »