2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
59-re nõtt a földrengés áldozatainak számaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-04 14:47:09
A 7,0-es erõsségû jávai földmozgás a legfrissebb adatok szerint legkevesebb 59 áldozatot követelt.

Pénteken is folytatják az indonéziai mentõcsapatok a kutatást a Jáva szigetén történt földrengés eltûntjei után. A 7,0-es erõsségû szerdai földmozgás a legfrissebb adatok szerint legkevesebb 59 áldozatot követelt - közölték a hatóságok.

 

A mentõcsapatok több helyen munkagépekkel próbálják eltávolítani a földmozgás és az azt követõ földcsuszamlások okozta romokat, túlélõk után kutatva. A helyi katasztrófavédelmi hivatal szerint körülbelül 31 ezer épületben keletkeztek károk az ország sûrûn lakott középsõ részén.

A földrengés szerda kora délután rázta meg Jáva szigetét. Epicentruma az Indiai óceánban, az indonéz fõvárostól 200 kilométerre délre volt, de rezgések miatt a magasabb épületek Dzsakartában is kilengtek. Az indonéz hatóságok a földrengés miatt szökõár-riadót is elrendeltek, de ezt késõbb visszavonták.

A tektonikus lemezek találkozásán fekvõ Indonéziában gyakoriak a földrengések, innen indult ki az a földmozgás is, amely a több mint 200 ezer ember halálát okozó szökõárat indította el 2004 karácsonyán.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!