2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Újabb szökõárriadó ChilébenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-04 18:23:53
Szökõár-figyelmeztetés keltett riadalmat Chilében, miután két erõs utórezgés rázta meg a dél-amerikai ország középsõ részét. A természeti katasztrófa túlélõi a tengerparti településekrõl a magasabb területekre menekültek.

A riadót fél órával késõbb visszavonták. A legújabb hivatalos adatok szerint a szombati, a Richter skálán mért 8.8 erõsségû földrengésnek 802 halálos áldozata van, de ez a szám még jócskán nõhet, hiszen több száz embert tartanak nyilván eltûntként.

"Láttuk, ahogy a katonák futnak, mindenki rohant kifele a városból. Még a katonák is féltek" - mondta a Nelson Muna, aki éppen élelmiszert és vizet vitt az áldozatoknak, amikor megszólaltak az újabb szökõárra figyelmeztetõ szirénák. Mire a riadót fél órával késõbb lefújták, már több százan menekültek a magasabban fekvõ területekre.

A pánik azután tört ki, hogy több ezer katonának sikerült valamiféle rendet teremteni Chile második legnagyobb városában. Concepcion stratégiai pontjain élelmiszerelosztó pontokat állítottak fel és sikerült megfékezniük a fosztogatókat is. A település újra kinyitottak a szupermarketek és visszatért az áram is.

A földrengés által legjobban sújtott régiók kisebb településeire azonban még mindig alig jutnak el a segélyszállítmányok. A helyiek arra panaszkodnak, hogy nem is fogalakoznak velük, pedig sürgõsen szükségük lenne ivóvízre és gyógyszerekre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!