2024. május 31. Péntek, Angéla.
 
Szívmûtéten esett át ClintonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-12 16:07:54
Egy New York-i kórházban megmûtötték Bill Clintont. A volt amerikai elnök szívfájdalmakra panaszkodott, ezért vitték a klinikára. Itt egy úgynevezett sztentet ültettek be a szívkoszorú erébe.

Orvosa azt mondta: Clinton jól van, lehet, hogy már ma hazaengedik, és hétfõn akár már dolgozhat is. A volt elnök mûtéte miatt felesége, a jelenlegi külügyminiszter, Hillary Clinton, elhalasztotta külföldi útját.

A 63 éves politikus mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért vitték kórházba. Az orvosok egy úgynevezett sztentet ültettek be a szívkoszorú erébe. A sztent olyan csõ formájú fémháló, amely segít tágan tartani azt a szûkült érszakaszt, ahová behelyezték.
Az operációt végzõ sebész, Allan Schwartz azt mondta, hogy a mûtét "teljesen simán ment", nem volt semmilyen komplikáció.

A doktor kiemelte, hogy Clintonnak nem volt szívrohama. Hozzátette, hogy semmiféle károsodást sem szenvedett az ex-elnök szíve. Kiemelte, hogy a politikus hamarosan felépül, és akár már hétfõn visszatérhet dolgozni. Az is elképzelhetõ, hogy még pénteken kiengedik a kórházból. Schwartz doktor azt is elmondta, hogy Clinton életvitele és táplálkozása megfelelõ, azoknak nincs közük a mostani operációhoz. Korábban a volt elnök elõszeretettel fogyasztott egészségtelen, gyorséttermi fogásokat.

Az ex-elnök felesége, a jelenlegi külügyminiszter, Hillary Clinton a mûtét miatt elhalasztotta Perzsa-öbölbeli útját. A tárcavezetõ Washingtonból New Yorkba sietett férjéhez a kórházba. Bill Clintont a jelenlegi elnök, Barack Obama is felhívta, és gyors gyógyulást kívánt neki. Clinton hivatali utódja, a konzervatív George Bush pedig azt mondta: "örül, hogy jól van" egykori vetélytársa.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek