2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Az óceán felett fordítottak vissza egy óriásgépetForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-15 18:14:31
Az óceán felett fordítottak vissza az amerikai hatóságok egy Londonból Mexikóba tartó utasszállítót - adta hírül hétfõn a Sun címû brit bulvárlap.

Az AFP francia hírügynökség szerint 318-an voltak a fedélzeten, és "adat ellentmondás miatt" nem engedték az amerikai légiirányítók a British Airways gépét belépni az Egyesült Államok légterébe. A Sun szerint "komoly kétségek merültek fel" egy amerikai állampolgárságú utas miatt. Az eset még pénteken történt, de csak hétfõn derült ki.

A gép visszatért a londoni Heathrow repülõtérre. Az egyik utast, egy 55 éves amerikai férfit lekísérték, és csomagjait is levitték majd átkutatták. A hatóságok bõvebbet nem árultak el róla, csak annyit, hogy a terrorizmusellenes törvény alapján jártak el. A rendõrség azt közölte, hogy az utast nem tartóztatták le, valamint, hogy az eset "nem jelentett biztonsági kockázatot a repülõtérnek." A visszafordított gépet ezután feltankolták és ismét felszállhatott.

Azt egyelõre senki sem közölte, hogy pontosan mi is volt az ellentmondás az utas adataiban. A British Airways szerint rendkívül ritka az, hogy egy óriásgépet az óceán felett fordítsanak vissza. Az utasszállító már két órája repült, amikor elrendelték visszatérését Londonba.

Az Egyesült Államokban karácsony óta rendkívül figyelnek a légiutasokra. Akkor egy nigériai fiatalember az alsónadrágjába rejtett bombával akarta felrobbantani egy Detroitban landoláshoz készülõ gépet. A repülõ Amszterdamból indult. A fiatalember, aki korábban Londonban tanult, nem tudta mûködésbe hozni a bombát, csak kigyulladt a szerkezet. Végül az utasok fogták le a merénylõt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!