2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Nagyváradi festõk munkái CsökmõnForrás: B.Kiss Andrea
Utolsó módosítás: 2010-02-19 17:28:45
A Nagyváradi Tibor Ernõ Galéria mûvészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás februrár 17-én Csökmõn, a Faluházban. A megnyitót értékes produkciók színesítették.

Varga József, Csökmõ polgármestere köszöntötte a jelenlévõket, és néhány szóval bemutatta a község életét, értékeit a nagyváradi mûvészeknek. Ezután Porkoláb Lajos, a Megyei Népfõiskolai Egyesület elnöke nyitotta meg a kiállítást. Beszédében hangsúlyozta, milyen fontos, hogy ebben a pénzközpontú világban vannak még olyan emberek, akik dacolva mindennel, a mûvészetet, a kultúrát ápolják és mûvelik.

A helyi alapfokú mûvészeti iskola néhány tanulója színvonalas kis zenei mûsorral tette színesebbé a megnyitót. Nagy Petra és Nagy Bianka fuvolázott, Tóth Sándor Zsolt harsonázott, Tóth András pedig szaxofonozott. Aztán a Tibor Ernõ Galéria vezetõje, Trifán László adott elõ gitárral két saját zeneszámot.

A nagyváradi Tibor Ernõ Galéria 1990-ben alakult lelkes amatõr képzõmûvészek kezdeményezésére.Céljuk a nagyváradi kulturális élet színesítése. A képzõmûvészeten túl helyet adnak  irodalmi, költészeti, zenei és színjátszó esteknek is, és egyéb kulturális, jótékonysági kezdeményezéseknek.

A kiállításon a galéria alábbi mûvészei mutatkoztak be különbözõ technikájú alkotásokkal: Bányai Szabados Katalin, Egei György, Gavrucza Tibor, Márton Katalin, Mierlutin Emília, Popon Krisztina, Rob Ibolya, Staharoczky Júlia, Széll Katalin, Trifán László

 

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!