2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Nincs szükségük meghívóraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-08-19 20:10:26
Címkék: Bihari hírek
Összesen tizennyolc örökös tagot választanak a hortobágyi művésztábor alkotóközösségéből.

A Káplár Miklós Nemzetközi Alkotótábor – Hortobágy idén július 10-e és 20-a között tartotta hatodik kurzusát, a cívisváros és az otthont adó község önkormányzatainak támogatásával. A nyolc országból ideérkező, 30 ecsetmester és fotóművész ittlétét a hortobágyi puszta, Szentendre festői látványa segítette műalkotásaik létrehozásában. A közös műteremben, de akár a pusztában készült képeket, a Titi Éva Faluházban Hortobágyon egész éven át láthatjuk – számolt be lapunknak H. Csongrády Márta, a művésztelep alapítója.

Az alkotótábor kuratóriuma ebben az évben úgy döntött, hogy örökös tagságot ad ki először hat művésznek, és még két éven át hat-hat személynek. Összesen 18 tag kaphat örökös tagságot. Ezután csak megüresedés esetén fogadnak be új örökös tagot.

2012-ben a Káplár Miklós Nemzetközi Alkotótábor-Hortobágy néven beindított telep a közel 80 évig működő nagy múltú Hortobágyi Nemzetközi Művésztelep nyomdokában, hagyományait folytatva, célkitűzéseit megőrizve tevékenykedik. Az alkotóközösséget jórészt a régi tagok határozzák meg. Az örökös tag cím elnyerését az akkori tagokra alapozva adjuk ki. Az örökös tag élete során meghívás nélkül is részt vehet az alkotótábor munkájában. Ebben az évben a kitüntető címre a következőket választották: Salamon Árpád festőművész Szlovénia, Gyurkovics Hunor festőművész Szerbia, Földessy Péter festőművész Ukrajna, Olesz Figol festőművész Ukrajna, Marat Turgymbai festőművész Kazahsztán, H. Csongrády Márta fotóművész Magyarország.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!