2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Lõszerrel a zsebében akart repülõre szállniForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-22 14:58:54
Lõszerekkel a zsebében akadt fenn a biztonsági ellenõrzésen egy utas Ferihegyen. Az eset még március 17-én történt, a Repülõtéri Rendõr Igazgatóság (RRI) hétfõn számolt be róla.

Az utasnál egyébként elmondása szerint véletlenül maradtak a kispuska lõszerek, ennek ellenére eljárás indul ellene.

A férfi Düsseldorfba utazott volna, de a 2A terminál utasbiztonsági ellenõrei megállították. A zsebeiben ugyanis 3 darab, 22-es kaliberû kispuskához való lõszert találtak. A lõszerekrõl azt mondta, hogy egy vadász ismerõsétõl kapta a legálisan vásárolt, hatástalanított kispuskájához. Zsebre vágta õket és ott maradtak. Elõállították és lõszerrel visszaélés miatt eljárást indítottak ellene.

Az RRI-t havonta többször is riasztották az elmúlt idõszakban hasonló esetek miatt Ferihegyen. Legtöbbször fegyvertartási engedéllyel rendelkezõknél fordul elõ, hogy nem figyelnek a lõszerek szabályos tárolására és ruhájuk, vagy csomagjuk zsebeiben felejtik azokat. Ez még így is hosszadalmas rendõri intézkedéssel jár a repülõtéren, ami általában oda vezet, hogy a figyelmetlen utas lekési a gépét. Ha valakinek nincs is engedélye, akkor az bûncselekményt követ el és büntetõeljárás is indul ellene.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!