2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Sikeresen pályázott a Bihar KözalapítványForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-03-23 08:50:06
Bihari vizes élõhelyek rekonstrukciója és fejlesztése címen nyújtotta be a Bihar Közalapítvány második fordulóra élõhelyfejlesztéssel kapcsolatos pályázatát, melyet támogatásra érdemesnek ítéltek.

A program az Európai Unió és a Magyar Állam segítségével valósul meg. A Közalapítvány korábban is vízjárta területeken valósítja meg a beruházást. A megépítendõ mûtárgyak segítségével biztosítható lesz a vízhez kötõdõ élõvilág számára a folyamatos vízzel borítottság. A Földes és Berettyóújfalu külterületén jelenleg is látogatható természetvédelmi terület szomszédságában kialakításra kerülõ élõhellyel bõvül az értékes madár élõhelyek száma. A program tervezett befejezési idõpontja 2012 õsze.

A Közalapítvány tervei között szerepel a vizesélõhely kialakításának filmes dokumentálása a kezdetektõl a megvalósulásig, hogy minden érdeklõdõ megismerhesse azt a folyamatot, amely során egy gazdaságilag kevésbé hasznosítható területbõl értékes vizesélõhely válik. - tudtuk meg a Bihar Közalapítvány képviselõitõl.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!