2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Éjjeli traffipax Hajdú-Biharban - Ezer gyorshajtót kaptak el veleForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-03-24 18:22:56
A szerkezet 1,5 km-es távolságról 2km/h pontossággal méri a közlekedõ vagy távolodó jármûveket, a sebességet túllépõkrõl pedig azonnal felvételeket készít. Nézze meg mit mond Debrecen rendõrkapitánya az éjjeli traffipaxról!

2009 decemberében a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sebességmérõ eszköztára 3 darab új, több millió forint értékû lézeres sebességmérõ mûszerrel lett gazdagabb. A készülékek a Debreceni, Berettyóújfalui Rendõrkapitányság, valamint az Mrfk Forgalomellenõrzõ Alosztály használatába kerültek.


Így néz ki az éjjel is üzemelõ traffipax


Dr Uzonyi Attila r. ezredes, Debrecen rendõrkapitánya a Haon.hu kérdésére elmondta, míg a közlekedési balesetek illetve a személyi sérüléssel járó balesetek többsége nappal történik, addig éjszaka leginkább a pályaelhagyásos balesetek jellemzõek, amikor nem egy másik autóval, hanem egy útszéli tárggyal ütközik a gépjármû. Ezek általában súlyosabb következményekkel is járnak.

A gépjármûben rögzítve vagy állványról üzemeltetett, éjjel illetve nappal is funkcionálni képes eszközöknek köszönhetõen azonban az éjszakai forgalomban sem árt óvatosnak lenni. A szerkezet 1,5 km-es távolságról 2km/h pontossággal méri a közlekedõ vagy távolodó jármûveket, a sebességet túllépõkrõl pedig azonnal felvételeket készít, amit automatikusan továbbít is az Országos- Rendõr- fõkapitányságra.

Dr. Uzonyi Attilától megtudtuk, a készülékkel már körül-belül 1000 sebességtúllépésrõl készült felvétel éjjel illetve nappal egyaránt, ami egyenként 30-100 ezer forintos büntetési tételt jelentett az autók tulajdonosának.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!