2024. május 26. Vasárnap, Fülöp, Evelin.
 
Még több nyugdíjas állhat munkába, jöhetnek a nyugalmazott rendőrök, tűzoltókForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-05 20:27:00
Címkék: Bihari hírek
Bővítenék a munkát vállaló nyugdíjasok körét: ha a kormány rábólint, nyugalmazott rendőrök és tűzoltók is beléphetnek majd a nyugdíjas-szövetkezetekbe.

A Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Közész) azt kezdeményezi a kormánynál, hogy nyugdíjas rendőrökkel, tűzoltókkal, dolgozni képes rokkantnyugdíjasokkal bővülhessen a munkát vállalók köre a nyugdíjas-szövetkezetekben – értesült a Világgazdaság.

A lap azt írta, most az öregségi nyugdíjasok, a Nők40 programban nyugállományba vonult nők és az átmeneti bányászjáradékban részesülők lehetnek tagjai nyugdíjas-szövetkezetnek.

Novák Katalin családügyért is felelős államtitkár és a Közész vezetőinek minapi tárgyalásán elhangzott az is, hogy lehetővé kell tenni, hogy munkáltatóként oktatási és egészségügyi intézmények is visszaigényelhessék az áfát a nyugdíjas-szövetkezeteknek fizetendő szolgáltatási díjból. Így elhárulhatna az akadály nyugdíjas tanárok és egészségügyi alkalmazottak foglalkoztatása elől a szövetkezetekben - olvasható a cikkben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek