2024. május 17. Péntek, Andor, Paszkál.
 
Íme a pártok sorrendje a szavazólaponForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-29 15:12:41
Jóváhagyta a fõvárosi területi lista szavazólapját vasárnapi ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). Erre azért volt szükség, mivel a Fõvárosi Választási Bizottság (FVB) korábban az MDF nélkül fogadta el a szavazólapot.

Az FVB péntek délelõtt hagyta jóvá a budapesti területi lista szavazólapjának tartalmát. A listán nem szerepelt a Magyar Demokrata Fórum, mivel annak nyilvántartásba vételét a testület szerdán elutasította.

A másodfokon eljáró OVB péntek este már nyilvántartásba vette az MDF listáját, ezért a szavazólap tartalmát is módosítani kellett. A módosítás ellen egy napig lehetett fellebbezni, a határidõ leteltével vasárnap ülésezett az OVB.

Az OVB-hez több kifogás érkezett a szavazólapon szereplõ öt párt logóinak nagyságával kapcsolatban. A milliméterarányos méret ugyanis másképp mutatja a kör alakú logókat, mint a téglalap alakúakat. A testület végül az Országos Választási Iroda (OVI) által készített látványtervet hagyta jóvá. A pártok sorrendje a fõvárosi szavazólapon megegyezik azzal, amelyet még pénteken, véletlenszerû sorsolással már az OVB kialakított:


az elsõ helyen az MSZP áll, a második helyre a Jobbik került. A harmadik az LMP, a negyedik az MDF, a Fidesz pedig az ötödik lett.

Virág Rudolf, az OVI vezetõje az ülésen elmondta: magánszemélyek felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a Jobbik és a Civil mozgalom országos listájával kapcsolatban, errõl a Legfelsõbb Bíróságnak kell döntenie, várhatóan szerdáig. Addig ezen pártok OVB delegáltjai sem tehetnek esküt - hangzott el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek