2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Légicsapást mértek GázáraForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-02 16:46:16
Az izraeli légierõ több támadást is végrehajtott a Gázai övezet ellen, és leromboltak több épületet - közölték pénteken palesztin és izraeli tisztségviselõk.

Izrael közlése szerint fegyverüzemeket és fegyverraktárakat támadtak, a területet irányító Hamász szerint fémfeldolgozót, farmokat, és egy tejfeldolgozót semmisítettek meg az izraeli gépek. Három palesztin kisgyerek könnyebben megsebesült.


Az izraeli légierõ legalább hat bombázást hajtott végre péntekre virradó éjszaka a Gázai övezetben - közölte az AFP francia hírügynökség. Az izraeli hadsereg közlése szerint egy-egy fegyvergyártó üzemet támadtak a terület északi és középsõ részén, valamint kettõ fegyverraktárt az övezet déli területein.

Szemtanúk, és a Hamász közlése szerint azonban civil épületeket, valamint a szervezet katonai szárnyának néhány kisebb létesítményét bombázták le az izraeli gépek. A gázai mentõszolgálat vezetõje elmondta, hogy három kisgyerek sebesült meg a támadásokban, repülõ üvegdaraboktól.

A BBC brit közszolgálati adó, palesztin hírügynökségekre hivatkozva közölte, hogy Izrael csütörtökön légitámadásra figyelmeztetõ cetliket dobott le a Gázai övezetre. Azokban azt közölték, hogy izraeli katonák múlt pénteki meggyilkolására válaszul hajtják végre a bombázásokat. Több mint egy éve õk voltak az elsõ izraeli katonák, akik ellenséges tûz miatt haltak meg a Gázai övezetben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!