2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Kényszermunkára ítéltek egy amerikaitForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-07 12:17:39
Nyolc év kényszermunkára ítéltek egy amerikai férfit szerdán Észak-Koreában, amiért a vád szerint illegálisan lépett be az országba, és amiért - meg nem nevezett- ellenséges tevékenységet folytatott.

A hivatalos phenjani közlés szerint a 30 éves bostoni férfi "bevallott "mindent." Az elítéltnek emellett 70 millió wonos, azaz csaknem 140 millió forintos büntetést is fizetnie kell Észak-Koreának.

Aijalon Mahli Gomes korábban angoltanárként dolgozott Dél-Koreában. Ismerõsei jámbor keresztényként írták le. Észak-Koreába január 25-én lépett be Kínából. Elõtte többször is Phenjan-ellenes tüntetéseken vett részt. Gomes egy hónappal azután sétált be a sztálinista országba, hogy egy amerikai misszionárius egy befagyott folyón kelt át, azért, hogy felszólítsa Kim Dzsong Ilt: mondjon le az ország vezetésérõl a súlyos jogsértések miatt. Többen úgy vélik, hogy a misszionárius példáját akarta követni Gomes.

Elemzõk szerint a férfit nem küldik nyolc évre kényszermunka táborba, sokkal valószínûbb, hogy Phenjan, a rossz amerikai kapcsolatok javítása érdekében megkegyelmez neki, és szabadon engedi. Az elmúlt bõ egy évben már négy amerikait tartóztattak le tiltott határátlépésért. Késõbb mindegyiküket elengedték.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!