2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Vegyvédelmi felszerelés minden IzraelinekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-07 14:33:56
Több millió vegyvédelmi felszerelés szétosztását kezdték meg kedden Izraelben - közölte az ország védelmi miniszterének helyettese. Matan Vilnai azt mondta: nincs azonnali és közvetlen fenyegetés.

„Minden család megkapja a vegyi és biológiai fegyverek elleni védekezéshez szükséges eszközöket, amelyeket a posta kézbesít, és a postások is fogják elmagyarázni a használatukat, amiért csupán öt dollárnak megfelelõ sékelt kell fizetni. De ha valaki ezt soknak tartja, akkor ingyen is megkaphatja bármely postahivatalban”- mondta Vilnai a hadsereg rádiójának.

A védõeszközök tömeges osztása azután kezdõdött, hogy Irán legfõbb vallási vezetõje, Ali Hamenei egyik tanácsadója azt mondta a Fars hivatalos, iráni hírügynökség szerint, hogy Irán rakétacsapást mér Izraelre, amennyiben az országot megtámadják.

Az izraeli kormány január 5-én döntött arról, hogy nyolcmillió új gázmaszkot oszt szét 2013-ig. Februárban a Tel Aviv melletti Or Yehuda lakói 70 ezret már meg is kaptak. Nem példátlan ez a kampány. Az 1991-es Öbölháború idején is tömegesen osztottak szét gázmaszkokat, mert attól tartottak, hogy az iraki diktátor, Szaddám Huszein vegyi fegyvereket is bevet az Izraelre kilõtt hagyományos robbanófejjel ellátott 39 Scud-rakéta mellett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!