2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Szombaton temetik a lengyel államfõtForrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-12 19:46:56
Szombaton helyezik végsõ nyugalomra Lech Kaczynski lengyel államfõt, egy héttel azután, hogy életét vesztette egy oroszországi repülõgép-szerencsétlenségben - írta hétfõi számában a Gazeta Wyborcza.

A vezetõ lengyel napilap Radoslaw Sikorski külügyminiszterre hivatkozva azt közölte, hogy az állami temetésen Dmitrij Medvegyev orosz elnök is részt vesz majd. Az államfõt kedden ravatalozzák fel Varsóban, a temetés idejérõl és helyérõl pedig hétfõn egyeztetnek az elnöki hivatal illetékesei Donald Tusk miniszterelnökkel.

Vasárnap délután több tízezer gyászolótól kísérve szállították az államfõ holttestét a varsói repülõtérrõl az elnöki palotába. A lengyel nemzeti lobogóval takart koporsót Lech Kaczynski lánya, valamint ikertestvére, Jaroslaw Kaczynski fogadta a repülõtéren, a lengyel közméltóságok mellett.

Az államfõt és kíséretét szállító repülõgép szombaton zuhant le az oroszországi Szmolenszk városánál. A gépen utazó 96 emberbõl senki sem élte túl a tragédiát. Az áldozatok közül eddig egyedül Lech Kaczynski holttestét azonosították, és szállították vissza Lengyelországba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!